Saxonett (kinderklarinet)

De Saxonett

De saxonett wordt ook wel kinderklarinet genoemd. Er wordt geblazen op een mondstuk dat lijkt op die van de klarinet. Op het mondstuk zit een rietje zoals je dat ook vindt bij een klarinet of saxofoon. Aan het mondstuk zit een houten buis met gaatjes dat lijkt op een blokfluit. De saxonett is ongeveer net zo groot als een blokfluit. Doordat het geen ingewikkelde kleppen heeft is het een ideaal blaasinstrument voor jonge muzikanten. Als je graag muziek wilt maken op een blaasinstrument en 6 of 7 jaar bent, dan is de saxonett een goed instrument om het eens te proberen. 

De lessen kunnen individueel plaatsvinden of in groepsverband. Op speelse wijze wordt er kennis gemaakt met het leren blazen op de saxonett. Al gauw kunnen de eerste liedjes worden gespeeld. Door middel van o.a. spelletjes wordt er een begin gemaakt met het leren lezen van het notenschrift. Ook het samenspel met cd en met elkaar ontbreekt niet. Tijdens de les wordt er een saxonett ter beschikking gesteld. Wilt u snellere vorderingen dan is het aan te bevelen om een saxonett aan te schaffen, zodat er thuis geoefend kan worden. Er is een saxonett verkrijgbaar bij de docent voor 34 euro. 

De lessen op een saxonett zijn een uitstekende vervanging voor een cursus Algemene Muzikale Vorming. Uw kind maakt kennis met ritmes, noten en de fijne motoriek van uw kind wordt extra ontwikkeld. Daarnaast krijgt de leerling al wat ervaring met de toonvorming van een instrument.